På Fanø er der mange dejlige badesteder, der hvert år benyttes af både fastboende og øens mange besøgende fra nær og fjern. Derfor er det også vigtigt, at de badende føler sig trygge og ikke skal bekymre sig om f.eks. eventuelle forureninger. Få mere information om badestederne i strandbeskrivelserne og badevandsprofilerne. 

01.05.2017

Friluftsrådet har den glæde at igen i år at meddele, at Blue Flag International Jury, har besluttet at tildele Blå Flag til Fanø Vesterhavsbad.

Der vil blive afholdt Blå Flag arrangementer henover sommeren.

Hejsning af Blå Flag den 1. juni 2017 ved nedkørslen til stranden - Fanø Bad 
Hejsningen bliver overværet af 3. kl. fra Fanø Skole, der sammen med naturvejleder Marco Brodde vil gå på opdagelse på stranden.
Her finder de ud af, hvorfor Fanø er "verdensmester i klitter" og lærer om, hvad man kan gøre for at bekæmpe problemerne med affald i havet.

Mødested: På stranden ved nedkørslen til Fanø Bad.

Naturvejleder Marco Brodde, Fanø Kommune. Tlf - 30351637

Vandring på Søren Jessens Sand den 4. juli 2017 kl. 9.00
Dyr og planter må kæmpe for at overleve de ekstreme livsbetingelser. En dag er her tørt og varmt som en ørken, men næste dag kan området bliver overskyllet af saltvand.
Herude kan vi se, hvordan Fanø og Vadehavet er skabt og stadig udvikler sig for øjnene af os. På tilbagevejen kigger vi nærmere på klitternes natur og finder ud af, hvorfor Fanø siges af være "verdenmester" i klitter.
Medbring madpakke og noget af drikke.
Varighed: 3 timer

Mødested: Toiletbygningen ved Fanø Bad, lige inden stranden.
Guide - Naturvejleder Marco Brodde, Fanø Kommune. Tlf - 30351637

Den store vadevandring til Peter Meyers Sand den 14. juli 2017 kl. 9.00 - Med Naturvejleder Marco Brodde
Herude oplever man for alvor Vadehavets store vidder. Tag med på en vandring over havbunden til et sted langt ude i nationalparken, de færreste har besøgt.
Vi krydser tidevandsrender, hvor der stadig er vand, så bukser, der må blive våde, er nødvendige. Man kan gå barfodet det meste af vejen, men et par sandaler er gode at gave med, da vi også går på grusvej og strand.
Medbring også lidt at spise, noget af drikke og varmt tøj, selvom solen skinner. Turen er på ca. 10 km. og fysisk krævende og ikke egnet til mindre børn.
Varighed: 5 timer.
Mødested: P-pladsen ved Sønderho Kirke

Guide - Naturvejleder Marco Brodde, Fanø Kommune Tlf – 30351637

"Fisk, rejer & rav" - Tag med den 1. august 2017 kl. 13.30 på jagt efter Vadehavets herligheder - Med Naturformidler Kirsten Stidsholt
Vadehavet af fuld af fisk, rejer og nogle gange også af Nordens guld. Kirsten Stidsholt ved, hvordan man fanger eller finder det hele. Tag med hende på stranden og få alle historierne. Måske har hun lidt smagsprøver med, ellers kan man jo fange sine egne rejer, der faktisk som regel kribler hen over fødderne på os i det lave vand på denne årstid.
Varighed: ca. 2 timer
Mødested: På stranden ved nedkørslen til Sønderho Strand.

Guide - Naturformidler Kirsten Stidsholt. Tlf – 21426043

Badevandet på Fanø bliver løbende målt og analyseret. Interesserede kan til hver en tid kan orientere sig om badevandets kvalitet.

Generelt fraråder Fanø Kommune badning følgende steder

  • I og omkring udløb på stranden, idet overfladevandet i disse områder kan indeholde bakterier.
  • I og ved havnen, pga. skibstrafik og strøm.
  • På vadehavssiden af øen, da bunden er uegnet og naturen forstyrres.
  • Ved børsen i Sønderho, da bunden er uegnet og der kan være stærk strøm

Fanø Kommune fraråder generelt at kæledyr spiser døde muslinger og andre ådsler. Dyrene kan få diarre og opkastninger og i værste fald kan det medføre død.

Fanøs badevand - Analyserapporter

Badevandsprofil - Rindbystrand

Badevandsprofil - Fanø Vesterhavsbad

Badevandsprofil - Buggy stranden

Strandbeskrivelse - Søren Jessens Strand

Strandbeskrivelse - Sønderho Vesterstrand