Fakta vedr. den kollektive trafik og visiteret kørsel efter 1. januar 2018

Der vil efter 1. januar fortsat være rutekørsel mellem Nordby-Fanø Bad- Rindby og Sønderho. Nu blot med en handicapvenlig bus som kan tage kørestole, ældre med rolator og barnevogne med. Derudover vil bussen stoppe ved sundhedshuset og Brugsen. Bussen vil i spidsbelastningsperioder fx ved lejrskoler kunne medbringe op til 58 passagerer.

Fotoeksempel: En Solaris Midibus, som bliver den nye bustype på Fanø har god adgang for både kørestolsbrugere, barnevogne og gangstativer.
Fotoeksempel: En Solaris Midibus, som bliver den nye bustype på Fanø har god adgang for både kørestolsbrugere, barnevogne og gangstativer.

Køreplanen vil være tilpasset skolens ringetider og primært have afgange til pendlere morgen, eftermiddag og aften.

For den visiterede kørsel vil der som nu være kørsel til sundhedshuset, lægebesøg og plejecentret og de børn der skal køres til specialskoler i Esbjerg vil fortsat blive kørt.

Såfremt Fanø Taxa beholder sin taxabevilling, som vi kan læse i tidsskriftet Taxi Danmark, vil Fanø Kommune meget gerne indgå aftale om den fremtidige handicapkørsel. Fanø Kommune havde forventet, at Fanø Taxa bød på kørslen på Fanø, det valgte de desværre ikke at gøre.

Om det efter 1. januar 2018 vil være rentabelt at drive taxaforretning på Fanø vil alene afhænge af, om der er borgere og brugere der kører med taxa så der er et økonomisk grundlag for at drive en forretning.

Vælger Fanø Taxa at opsige sine taxa bevillinger på Fanø vil der desværre ikke være nogen taxa på Fanø.

Skulle der være borgere eller virksomheder på Fanø, der ønsker yderligere oplysning kan udvalgsformændene og borgmesteren træffes på Rådhuset hver torsdag kl. 16 – 17.00.

 

Med venlig hilsen

 

Erik Nørreby                                  Kristine Kaas Krog

Borgmester                                   Formand for Erhverv, natur- og teknikudvalget