Ny akuthjælperordning på Fanø
Fra den 1. juli 2017 er 18 frivillige akuthjælpere klar til at rykke ud til for eksempel hjertestop i en ny akuthjælperordning på Fanø.

18 fannikere er fra lørdag den 1. juli klar til at bistå deres medborgere i tilfælde af hjertestop og andre livs- og førlighedstruende tilstande i en ny akuthjælperordning.
Ordningen starter op samtidig med at feriesæsonen går i gang. På et tidspunkt, hvor indbyggertallet på Fanø bliver mangedoblet. Der er tale om brandmænd, sygeplejersker og andre med en relevant førstehjælpsuddannelse. De kaldes ud via det akuthjælperudkaldssystem, som regionens alarmcentral har ansvaret for.

Nu 23 akuthjælper- og nødbehandlerordninger

Akuthjælperordningen på Fanø starter op som et projekt og låner udstyr fra Sydvestjysk Brandvæsen i opstartsperioden.
Akuthjælperordningen vil søge midler til opstart fra Region Syddanmark ligesom akuthjælperordningen på Ærø, der er startet op tidligere i år, har gjort det.
Akuthjælperordningen på Fanø bliver nummer 23 ordning i Region Syddanmark, hvor frivillige rykker ud samtidig med at der bliver sendt en ambulance. De 22 nuværende akuthjælper- og nødbehandlerordninger har tilknyttet omkring 500 frivillige akuthjælpere. De fungerer først og fremmest på øer uden broforbindelse, halvøer mv. Akuthjælperne kaldes ud via regionens vagtcentral ved ambulance A-udkald (udrykning med horn og blink).

Akuthjælperne kan ved hjertestop og i andre tidskritiske livs- og førlighedstruende tilstande gøre en forskel ved at komme hurtigt frem og yde førstehjælp.