I Fanø Kommune får fædre og deres børn nu mulighed for at komme i køkkenet og lære at lave lækker og sund mad sammen. Det sker på ”Fars køkkenskole” – et madlavningskursus kun for fædre og børn.

Det står ikke for godt til med mænds sundhed. Mænds livstilsvaner er så markant dårligere end kvinders, at de i højere grad rammes af kroniske sygdomme og lever 4-5 år kortere end danske kvinder. Desuden er der meget få sundhedstilbud, som er tilrettelagt med fokus på mændenes behov.

Det vil Fanø Kommune gøre noget ved, og tilbyder derfor nu kommunens fædre at gå på ”Fars køkkenskole”, som er et sundhedsfremmende tilbud på fædrenes præmisser.

Køkkenskolen er en meningsfuld aktivitet, der handler om at være sammen med sine børn, blive bedre i køkkenet og på den måde udvikle sundere madvaner i fællesskab.

Forbudt for mor

Køkkenskolen forløber over 5 aftener fra september til december, hvor 8-12 fædre og deres børn i 2.-4. klasse undervises ca. én aften om måneden i Fanø Skoles skolekøkken. I ”Fars Køkkenskole” er der fokus på madglæde, samvær og sjove oplevelser, og på hvordan fædrene bliver gode til at inddrage børnene i madlavningen. Her får børnene lov til at bruge den store og skarpe kniv – fremfor den lille og sløve - og så er det kun for fædre, bonusfædre, bedstefædre og deres børn. Det giver en helt speciel stemning i køkkenet.

Tilmelding til Fars køkkenskole

UDSOLGT, men skriv til la@fanoe.dk, hvis I ønsker at komme på venteliste

Der er begrænsede pladser, så skynd jer at melde til. Klik her for at tilmelde jer

Reserveret: KUN FOR FÆDRE(og bonusfædre, bedstefædre og andre voksne mænd)