I 2016 fejrer Fanø 275 års jubilæum
I 1741 bestemte Christian den VI, at bortauktionere Fanø fra kronen. Efter mange års kamp, lykkedes det i den forbindelse øens borgere på auktion i Ribe, at frikøbe Fanø. Øen havde hidtil været underlagt Riberhus Ladegård, hvilket bl.a. betød, at Fanøboerne ikke havde ret til at udøve sejlads og søfart med egne skibe. Frikøbet medførte således, at en enestående sejlskibstid, som fik stor betydning for øens fremtid, og som i dag stadig er en stor del af øens DNA, så dagens lys.

I 2016 er det 275 år siden denne vigtige begivenhed fandt sted, og det vil blive fejret på hele Fanø. Fejringen vil finde sted hen over hele året, men kulminere i perioden 10. juli (som er selve dagen for frikøbet) til 17. juli 2016.

Program for fejringen i 2016
Som skrevet, vil fejringen af 275 års jubilæet kulminere i uge 28. Festlighederne bliver skudt i gang i forbindelse med Fannikerdagen den 10. juli, hvor tidligere kulturminister Per Stig Møller vil være med som gæstetaler. I løbet af uge 28 vil der være forskellige arrangementer, der på den ene og anden måde, sætter spot på frikøbet. Bl.a. særudstillinger på øens museer, teaterforestillinger lavet af skuespiller Gertrud Exner, jubilæumskoncerter og meget meget mere. Programmet kommer til at fremgå her på siden, ligesom de enkelte arrangementer også bliver lagt i kultunautkalenderen (findes på forsiden af Visit Fanøs hjemmeside www.visitfanoe.dk).

Se hele programmet her

Ugen afsluttes med maner når kulturminister Bertel Haarder deltager i Sønderhodagen den 17. juli som gæstetaler.

Foto
"Rådhusuret stilles en time frem" 
Tegningen er gengivet med venlig tilladelse fra Bernd Hobohm og Sønderho Havn Støtteforening.

Vi glæder os til at fejre denne storslåede begivenhed med jer!