Fanø Kunstmuseum og Fanø Kommune indbyder alle til et spændende foredrag i efterårsferien omkring kunsten i de offentlige rum og ikke mindst, hvad denne kan gøre ved os som mennesker og samfund. 

Kunst forbinder vi måske ofte med kunstmuseets neutrale hvide vægge, men kunstnere vil ligeså gerne bidrage til livet uden for museet, hvad enten det er i byen, i et boligkvarter eller på landet. Kunst i det offentlige rum fortjener langt mere opmærksomhed herhjemme; den er gratis, der er ingen billetter og man behøver ikke klæde sig fint på. Vi kan se den alene eller i grupper, og den er åben for alle. Den kan være legende, interaktiv, stemningsfuld, humoristisk, vække til eftertanke… og ofte mange af tingene på samme tid.

Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra ind- og udland vil billedkunstneren Søren Taaning fortælle om, hvor kunst i det offentlige rum har været, hvor den måske er på vej hen, og hvordan bestemte måder at inddrage kunst kan være med til at udvikle den lokale identitet, skabe nye sociale fællesskaber og bidrage til at øge den kulturelle og økonomiske vitalitet.

Søren Taaning er billedkunstner og er bl.a. medstifter af Skovsnogen Deep Forest Artland, der en offentlig park for samtidskunst, natur og friluftsliv ved Herning (www.skovsnogen.dk). Derudover er Søren Taaning formand for Statens Kunstfonds legatudvalg for billedkunst, der også arbejder med kunst i det offentlige rum.

Foredraget er åbent for alle og finder sted onsdag den 19. oktober kl. 19.30 på Fanø Kunstmuseum. Entré: 30 kr. som går til kunstmuseet. 

Søren Taaning
Billedkunstner og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for billedkunst, Søren Taaning