Forurening med plastik i verdens have er et alvorligt og stigende problem, som er temaet for den svenske kampagnesejlads Hrimfare Ekspeditionen. På sin tur rund langs Jyllands kyst lægger kampagnen til i Nordby havn den 25. juli, og ombord er mennesker, der alle er engagerede i kampen mod plastik i havet.

Problemet med plastik i verdens have er så stort og alvorligt, at det faktisk ikke er en sag for børn. Deraf kommer navnet på den svenske Hrimfare Ekspedition, der den 24. juli begynder sin sejlads Jylland rundt i Esbjerg. Kampagnens navn, ”Don’t tell the children”, opstod, da en 11-årig dreng havde set en film om udfordringen med plastik i havet og med tårer i øjnene erklærede, at det faktisk ikke var noget, man burde vise til børn.

Ikke desto mindre er netop oplysning en af de vigtigste metoder, når man som Hrimfare Ekspeditionen arbejder på at vende udviklingen. Derfor bakker Fanø Kommune og Kommunernes Miljøorganisation KIMO op om at sprede det gode budskab.

Velkommen om bord

Hrimfare Ekspeditionen er mødested for mennesker, der engagerer sig i kampen mod plastik i verdens have, og med ombord er blandt andre forskere, politikere, søfolk og kunstnere. Inden skibet stævner ud, er alle interesserede velkomne ombord for at få mere information eller stille spørgsmål om den store udfordring med plastik i verdenshavene.

Når Hrimfare Ekspeditionen sejler fra Nordby, går turen videre videre til Thorsminde, Thyborøn og Sæby, hvor kampagnesejladsen slutter.