Pressemeddelse: Fanø Fejrer 275 års jubilæum

Fanø fejrer 275 års jubilæum

Uge 28 kommer til at stå i jubilæets tegn, når Fanø fejrer 275 året for øens frikøb fra Kronen.

På tværs af foreninger, erhvervsliv og offentlige institutioner er der skabt et spændende program med forskellige arrangementer, til store og små, og som på den ene eller anden måde sætter fokus på frikøbet og den betydning, det har haft for Fanøs historie.

Fanøs Borgmester, Erik Nørreby udtaler i den forbindelse:

Det er glædeligt at opleve, hvordan hele øen bakker op om jubilæet, og denne opbakning afspejler sig tydeligt i det mangfoldige program, der er blevet sammensat. Man kan vel med rette sige, at vi stod sammen da det gjaldt i 1741, og det gør vi stadig den dag i dag 275 år efter.

Jubilæumsarrangementerne begynder sammen med fannikerdagene, der finder sted 8.-10. juli, og slutter sammen med Sønderhodagen den 17. juli.  

Per Stig Møller (Tidligere MF og  udenrigs- og kulturminister) og nuværende kulturminister Bertel Haarder deltager i festlighederne

Per Stig Møller vil være med til at markere begyndelsen på jubilæumsugen, når han deltager som festtaler i det traditionsrige festoptog fra Nordby Kirke til Pakhusbanken og sømandens hjemkomst søndag eftermiddag den 10. juli.

Kulturminister Bertel Haarder er dette års festtaler på Sønderhodagen den 17. juli, som samtidig også markerer afslutningen på en forhåbentlig veloverstået festlig jubilæumsuge.

Læs hele pressemeddelsen her

Program for hele jubilæums ugen