Program for Spil Dansk ugen

Øens foreninger og institutioner fejrer Spil Dansk ugen med musikalske oplevelser for alle aldre

Det ser ud til, at dette års Spil Dansk uge, som finder sted i uge 44, bliver den hidtil største fejring af den danskproducerede musik, vi til dato har set på Fanø. Øens mange foreninger og institutioner er gået sammen om at skabe et program, der indeholder musikalske oplevelser for alle, uanset alder.

Det er ikke nyt, at Fanø kommune er med, når Spil Dansk ugen fejres, men i år er tilrettelæggelsen af ugen sket på en lidt anden måde end normalt, fortæller udviklingskonsulent Helle Andersen: ”De tidligere år har vi allieret os med den nationale Spil Dansk organisation og købt en såkaldt Spil Dansk pakke med en række foruddefinerede koncerter med nationale kendte navne. Dog har vi erfaret, at det er de lokalt arrangerede arrangementer, der trækker flest publikummer, og derfor har vi i år valgt at satse udelukkende på disse”.

Og det ser ud til at denne satsning er rigtig, for både foreninger og institutioner har taget opfordringen fra kommunen til sig, og der er således lagt i ovenen til en aldeles spændende musikalsk uge.

Formand for Børne- og Kulturudvalget, Niels Heinel, glæder sig også over den store opbakning til Spil Dansk ugen: ”Det er dejligt at se, at vi med forholdsvis begrænsede midler, kan få stablet så mange spændende arrangementer på benet, og specielt er jeg glad for at se, at så mange af arrangementerne skabes på tværs af foreninger og institutioner – det giver grobund for nye fællesskaber og fremtidige samarbejder” udtaler Niels Heinel.

Som eksempel  på et sådant tværgående samarbejder kan nævnes det årligt tilbagevendende fællessangsarrangeement for seniorer. Her hjælper kommunen med koordineringen, mens spillestedet Realen stiller lokaler til rådighed og byder på kaffe til de mange deltagere, og skubbeklubben sørger for, at selv de mest gangbesværede får mulighed for at deltage i dette hyggelige arrangement, som er for alle øens seniorer.

Også for øens mindste vil ugen byde på forskellige musikalske oplevelser. Børnehaverne arrangerer fælles syng dansk arrangementer på tværs af grupperne, ligesom de planlægger besøg på Plejecentret. Også Kulturskolens elever forventes at gæste plejecentret, hvor der lægges op til et syng og lyt arrangement.

Og selvfølgelig skal det voksne publikum ikke glemmes, og netop for denne gruppe ser det ud til, at Spil Dansk ugen bliver et rent slaraffenland, hvor både Sønderho og Rindby forsamlingshuse byder på  kombinerede mad- og musikarrangementer, ligesom den genopståede Musikforening, er gået sammen med Realen om afholdelse af hele to koncerter fredag aften. Aftenen åbnes af Kronows CV, som leverer stærke fortolkninger af CV Jørgensens sangskat. Senere er der lagt op til en gedigen piratfest i selskab med Barquentine, hvor klassiske shanties får nyt liv og form.

Kulturelt Samråd har allieret sig med Musikkonservatoriet i Esbjerg, og byder således ind til to spændende musikalske arrangementer. Det ene med gruppen Stories from the countryside, der spiller en melodisk koncert i Sønderho Kirke fredag aften, og det andet med konservatoriets folkemusiklinje, der inviterer til en inkluderende fest på Realen, hvor der ud over en musikalsk oplevelse også er mulighed for at blive introduceret til dansens mange rytmer.

EKSTRA ARRANGMENT I MUSIKKENS HUS
af tidsmæssige årsager er nedenstående arrangement ikke med i det samlede program for Spil Dansk ugen.
 

Ekkorum - nedslag i dansk elektronmusik
Torsdag den 3/11 kl. 19.30 i Musikkens Hus (Landevejen 58, Sønderho)

Dansk elektronmusik fylder snart 60 år. En ren opkomling kunne man mene. Alligevel er der sket meget. På “Spil Dansk Dagen” indbyder Musikkens Hus til et arrangement, hvor komponisten Hans Peter Stubbe Teglbjærg (bosiddende på Fanø) vil spille en række ikoniske danske elektronmusik værker og fortælle om komponisterne, tiden, værkerne. Programmet vil blive perspektiveret af opførelsen af nogle nye værker af Hans Peter Stubbe Teglbjærg, der har et stort hjerte for den elektroniske musik og et førstehånd kendskab til den musik der spilles. Inviter en ven - fold ørerne ud - og kom og nyd en anderledes musik i Musikkens Hus hyggelige rammer.

Alt i alt en uge at se frem til for store og små, og hele holdet bag de mange Spil Dansk arrangementer håber, at Fanø vil tage godt imod de mange tilbud.

Program for Spil Dansk ugen