Et samlet byråd på Fanø sender hermed en opfordring til alle borgere om at passe på hinanden og særligt de ældre og svage medborgere.

Vi skal passe på hinanden

Coronavirussen har lukket store dele af vores kommune, både de offentlige institutioner og vores private erhvervsliv.

Det er vigtigt, at vi gør en ekstra indsats for at passe på vores ældre og svage medborgere, fordi det kan have store konsekvenser for dem, hvis de bliver ramt af virussen.

Den totale lukning af Danmark og ikke mindst grænselukningen henover påsken vil få store konsekvenser for vores erhvervsliv på Fanø. Det giver mange panderynker.

Fanø Kommune er i dialog med erhvervslivet og samarbejder med Business Esbjerg om mulige tiltag. Vi har bl.a også som en række kommuner betalt og forudbetalt fakturerer til alle vores lokale erhvervsdrivende for at styrke deres likviditet.

Det er dejligt at opleve, hvordan vores lokalsamfunds sammenhængskraft allerede har vist sin styrke. Borgere hjælper hinanden med indkøb ol. Mange erhvervsdrivende laver kreative løsninger, så arbejdet kan fortsætte, og de bliver taget positivt imod. De sociale medier summer af idéer, løsninger og dialog, alle lægger sig i selen, for at vi sammen kommer igennem denne tid uden for mange skrammer.

I Fanø Kommune gør vi også alt, hvad vi kan for at understøtte borgere og erhvervsdrivende i denne tid. Vi følger nøje de retningslinjer fra landets øverste myndigheder, og vi justerer indsatsen i takt med udviklingen. Følg med på www.coronasmitte.dk for generelle anbefalinger i forhold til coronavirussen og på www.fanøkommune.dk for seneste nyt om lokale forhold i Fanø Kommune.

Pas godt på hinanden!

Mange hilsner

Byrådet