Mandag den 2. august gives det sidste stik mod COVID-19 på Fanø. Denne dag vaccines der for sidste gang i Skolehallen – herefter er nærmeste vaccinationssted Ørnevej i Esbjerg.

- Vi er nu et sted, hvor mere end halvdelen af de borgere, der skal tilbydes vaccination i Fanø Kommune er færdigvaccinerede, mens næsten 75 procent har modtaget første stik. De tal forventes at stige yderligere efter den sidste lokale vaccinationsdag den 2. august. Samtidig har vi et ønske om at få frigivet plads i Skolehallen til andre formål. De to ting tilsammen gør, at vi nu – i samarbejde med Region Syddanmark – lukker ned for vaccinationsmuligheden på Fanø efter næste og sidste vaccinationsdag den 2. august, siger Trine Nanfeldt, velfærdschef i Fanø Kommune.

Det forventes, at ca. 180 personer vaccineres den 2. august i Skolehallen. De første borgere, som modtog deres stik på Fanø, fik det den 12. april, hvor Fanø Kommune i tæt samarbejde med Region Syddanmark fik etableret det lokale vaccinationstilbud. Lige siden starten har en række uundværlige frivillige kræfter været involveret.

- De frivillige har hjulpet til på alle vaccinationsdage. De har bl.a. hjulpet med transport af borgere til og fra Skolehallen, de har fulgt borgere til og fra vaccinationsbåsene og observeret, at alle havde det godt efter vaccinationen. De har samarbejdet fornemt med medarbejdere fra regionen og kommunen, og sammen har alle ydet et stort bidrag til den gode stemning på vaccinationsdagene. Derfor fortjener de frivillige kræfter en kæmpe tak for hjælpen, siger Trine Nanfeldt.