Fanø Kommune har vedtaget at introducere Telebus som supplement til rutebilen, og at ændre rutebilens køreplan fra den 22. oktober 2018.
Princippet er at rutebilen fremover skal køre mindre i fast rutefart, og at Telebussen i yderperioderne for det meste skal køre på bestilling. Rutebilen vil med nogle få undtagelser kun betjene Nordby og Sønderho i vinterhalvåret. Telebussen skal efter at have kørt morgenafgangene fra Sønderho kun køre bestilte ture fra ét stoppested til et andet stoppested, det vil sige at man kan komme til eller fra Fanø Bad og Rindby strand.

I de perioder Telebussen er ledig vil den have fast holdeplads ved færgen. Telebussen er udstyret med lift, således at ordningen også vil kunne bruges af kørestolsbrugere. 

For visiterede borgere vil der ikke være ændringer i bestillingen og kørslen, den vil stadig være fra dør til dør, og have førsteprioritet frem for telekørslen.  

Brug telebussen når du ikke har rutebilen
Telebussen er et tilbud til dig der skal til eller fra områder på Fanø, som ikke har fast busforbindelse. Telebussen kan have op til 14 passagerer af gangen.
Det er chaufføren der planlægger ruten og af hensyn til andre passagerer kører bussen ikke altid den korteste vej.

Telebussen kører fra busstop til busstop efter eget ønske, og der må forventes en vis ventetid. Ønsker man at nå en bestemt færge eller at blive afhentet på et bestemt tidspunkt skal kørslen bestilles i så god tid at chaufføren kan planlægge sine ture (gerne 2 timer før afgang). Fanø Kommune vil forsøge at få lavet nogle ekstra busstoppesteder, således at afstanden til nærmeste busstoppested mindskes i nogle områder.

Telebussen kører
Hverdage i tidsrummet 7:45 - 15:30 samt 19:00 til 23:00
Lørdage, søndage og helligedage i tidsrummet 19:00 til 23:00
Bemærk: Turen skal være afsluttet inden for tidsrummet, hvor telebussen kører.

Priser
Det koster 40,- kr. pr voksen og 20 kr. pr barn
Børn med ungdoms- eller skolekort kører gratis
Månedskort 400,-  kr. der gælder til både bus og telebus. (fra 22. oktober 2018)
Der gives ikke rabat ved rejsekort

Bestilling af månedskort 
Send en mail til raadhuset@fanoe.dk med navn, startdato for månedskort, samt billede. Der indbetales samtidig kr. 400 via MobilePay på nr. 27220643, skriv navn i kommentarfeltet. Når kortet er færdigt modtages en mail, hvorefter kortet kan afhentes i borgerservice på rådhuset. Kan man ikke betale via MobilePay skrives dette i mailen og kortet betales med betalingskort eller aftalte penge ved afhentningen.

Ring og bestil i god tid
Hverdage i tidsrummet 7:45 - 15:30 samt 19:00 til 23:00
Lørdage, søndage og helligedage i tidsrummet 19:00 til 23:00

Du skal ringe til 29 68 82 00

Husk at oplyse: 

  1. navn
  2.  telefon nr.
  3.  antal personer, der skal afhentes
  4.  stoppested der skal hentes fra
  5.  stoppested der skal køres til
  6.  ønsket tidspunkt for rejsen
  7.  om du medbringer kørestol, rollator eller lignende

Du får med det samme at vide, hvornår du kan forvente at blive hentet.

Køreplan 22. oktober 2018

Takster 1. januar 2018